Jubileum 650 25 éves a TTK

Minőségbiztosítás

A trendence Graduate Barometer 2010

Mit kell mindenkinek ismernie?

Mi az a MIR rendszer, miért van, mit tartalmaz:

Minőségirányítási rendszer, ami tartalmazza: a közvetlen és közvetett partnereink (hallgatók, munkáltatók, állam, megbízók) igényeinek megértését, a Kar minőségpolitikáját és minőségcéljait, a minőségcélok eléréséhez szükséges folyamatokat és felelősségeket, a célok eléréséhez szükséges erőforrásokat. Mindezt kézikönyvben rögzítettük. Azért van, hogy segítse a Kart a vevői megelégedettség növelésében.

Mit jelent az ISO 9001:

A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO, Svájc, 1946) szabványa, ami tartalmazza a minőségirányítási rendszerrel szemben támasztott követelményeket. A legújabb kiadása 2000-ben jelent meg. A szervezetnél a magyar változat érvényes: MSZ EN ISO 9001:2001. Ez alapján építettük fel a minőségirányítási rendszert.

Mi a MIR kézikönyv:

A minőségirányítási rendszer alapdokumentuma. Tartalma: annak leírása fejezetenként, hogy hogyan teljesítjük a szabvány követelményeit (MK), dokumentált eljárások (ME), amelyek azt írják le, hogy kinek, mit, mikor kell tennie a követelmények megvalósítása érdekében, egyéb szabályozások (vagy azokra való hivatkozások), melyek a munkafeladatokat tartalmazzák, feljegyzések, amelyek bizonyítják a feladatok elvégzését.

  • A saját beosztását, munkakörét, munkaköri leírását.
  • A saját munkájához tartozó dokumentumokat, eljárásokat, törvényi és egyéb előírásokat.
  • Milyen munkakörök vannak a saját egységén belül, és kinek mi a munkája.

TTK Minőségbiztosítási Bizottság összetétele

Minőségpolitikai nyilatkozat

Csak a kari hálózatról elérhető dokumentumok: