X. Szentágothai János Transzdiszciplináris Konferencia és Hallgatói Verseny

2013. október 21., 10:00

2013. november 4-5. között kerül megrendezésre a PTE Természettudományi Karán a X. Szentágothai János Transzdiszciplináris Konferencia és Hallgatói Verseny.

Szakkollégiumunkat, a Szentágothai János Protestáns Szakkollégiumot 2004-ben alapította a pécsi TTK, az Orvoskar Anatómiai Intézete és három magyarországi protestáns egyház. Elmondható, hogy a szakkollégium ezóta, tehát közel 10 éve pendlizik szakrális és profán témák populista és természettudományos megközelítése között. Ennek a dinamikusan változó attitűdnek megnyilvánulása a szakkollégium által évente megrendezett tudományos konferenciák története. Az első években még csak a szakkollégium tagjai mutatták be egymásnak tudományos tevékenységüket, majd fokozatosan terjesztettük ki konferenciánkat a Pécsi Tudományegyetem egészére. Így lett interdiszciplináris a konferenciánk.

Ezen az úton továbbmenve találkoztunk azzal az igénnyel, hogy a kutatási munkájukban a hazai keretekből kilépni készülő ifjú kutatóknak angol nyelvű, de hazai terepet biztosítsunk a bemutatkozásukhoz. Ez a VIII. konferencia szerencsésen egybeesett névadónk születésének egyébként UNESCO által nemzetközi emlékévvé tett centenáriumával. Azóta a Szentágothai konferenciák angol nyelvűek.

A legújabb, X. konferencia és hallgatói verseny (jelentkezés és további információk a konferencia honlapján) már a legmodernebb felfogás szerinti transzdiszciplináris jelzőt viseli, utalva arra, hogy nem tudományterületek közti tudománytalan területről, hanem tudományterületek egymásba nyúlásáról van szó. Előadóink között találhatunk egyháztörténészt, KGB-aktáit bújó tudóst, biomechanikus matematikust… és a névadónk keresztnevét viselő unokáját is. A konferenciára 2013. november 4-5. között kerül sor, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán (előadások helye a Kari Tanácsterem, poszter szekció az előtérben kerül megrendezésre).

A konferencián a következő szekciókkal várjuk az érdeklődőket:

  1. Orvosi és természettudományi szekció (Felelős: Gyergyák Kinga, gyerikinga17)
  2. Társadalom- és vallástudományi szekció (Felelős: Somodi Imre, imresomodi)
  3. Marketing szekció (Felelős: Kemenesi Gábor, kemenesi.gabor)

A konferencia nyelve angol, a konferencia látogatása ingyenes, részletes program és további információ a konferencia honlapján.

A konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben