Szülői értekezlet a továbbtanulásról

2014. február 3., 11:17

Ingyenes előadás szülőknek és pályaválasztás előtt álló diákoknak 2014. február 5-én, 18 órakor a Vargha Damján Konferenciateremben.

Hiánypótló céllal indított országos tájékoztató fórumot a felsőoktatásba jelentkező végzősök szülei részére a Diákhitel Központ. A „szülői értekezleteken” a jelentkezéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalók mellett a különböző ösztöndíjprogramokba nyerhetnek betekintést az érdeklődők, emellett megismerkedhetnek az aktuális munkaerő-piaci trendekkel, tájékozódhatnak a felsőoktatás finanszírozási lehetőségeiről és a továbbtanulás pszichológiájáról is.

Minden, ami továbbtanulás, egy helyen. Így lehetne összefoglalni az országos szülői értekezlet sorozat célkitűzését. A szülők szakemberek segítségével tájékozódhatnak és kaphatnak némi eligazítást a továbbtanulással kapcsolatos információáradatban.

Hasznos tanácsokkal és gyakorlati tudnivalókkal látják el őket a felvételi jelentkezésről, pontszámításról, a finanszírozási lehetőségekről, az ösztöndíjakról, a pályakezdők munkaerő-piaci elhelyezkedésének esélyeiről. Szakpszichológus tárja fel a továbbtanulás előtt álló fiatalok speciális életszakaszának lelki tényezőit, valamint egy gyakorló édesanya, egyben a program háziasszonya, Szily Nóra is mesél saját tapasztalatairól.

Az ingyenesen látogatható, 70 perces program abban szándékozik segítséget nyújtani, hogy a diákok jövőjét hosszútávon meghatározó továbbtanulási döntést a diákok ne családjuktól elszigetelve, hanem közösen hozzák meg, felelős, széleskörű tájékozódást követően.

A nagysikerű sorozat negyedik állomásaként Pécsett február 5-én, 18:00 órától, a Pécsi Tudományegyetem A épület, Vargha Damján termében (7624 Pécs, Ifjúság útja 6.) várják az érdeklődőket! Bővebb információ: info

A rendezvény plakátja a részletes programmal

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben