Szakmai gyakorlatok az Európai Parlamentben

2012. augusztus 22., 10:42

Az európai oktatáshoz és szakmai képzéshez történő hozzájárulás, valamint az intézmény működésének a fiatalokkal történő megismertetése érdekében az Európai Parlament többféle lehetőséget kínál szakmai gyakorlatok folytatására és tanulmányi látogatások tételére a Főtitkárságán.

Augusztus 15-től ismét lehet jelentkezni az Európai Parlament gyakornoki programjába, fizetett és fizetetlen pozíciókba egyaránt.

Általános szakmai gyakorlatok vagy újságírói szakmai gyakorlatok (Schuman ösztöndíj)

A fizetett szakmai gyakorlatokat csak egyetemi diplomával vagy egyetemi rangú intézmény által kibocsátott oklevéllel rendelkező személyek vehetik igénybe. A fizetett szakmai gyakorlatok célja, hogy a gyakornokok kiegészítsék a tanulmányaik során szerzett ismereteiket, és megismerjék az Európai Unió – különösen az Európai Parlament – tevékenységét.

A fizetett gyakorlatok a következők:

  • általános Robert Schuman szakmai gyakorlatok
  • újságírói Robert Schuman szakmai gyakorlatok

Az általános Robert Schuman szakmai gyakorlatokra jelentkező személyeknek ezenfelül bizonyítaniuk kell, hogy egyetemi diplomájuk megszerzésének keretében vagy tudományos publikációként tudományos jelentőségű tanulmányt írtak. Az egyik szakmai gyakorlat, az úgynevezett „Chris Piening ösztöndíj” olyan jelöltnek ítélhető oda, aki a munkáját különösen az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti kapcsolatoknak szenteli.

Az újságírói Robert Schuman szakmai gyakorlatokra jelentkező személyeknek ezenfelül megfelelő szakmai felkészültséggel kell rendelkezniük, és azt publikációs listával, az Európai Unió egyik tagállamának újságíró-szövetségéhez tartozó tagsággal vagy az Európai Unió tagállamaiban, illetve az Unióhoz csatlakozó tagjelölt országokban elismert újságírói képzettséget tanúsító bizonyítvánnyal igazolniuk kell.

A fizetett szakmai gyakorlatok időtartama öt hónap.

A szakmai gyakorlatok kezdő napjai és a pályázati dokumentációk elfogadásának határideje:

Gyakorlat kezdete  A pályázatok határideje
március 1. augusztus 15. – október 15. éjfél
október 1. március 15. – május 15. éjfél

Tovább információ – jelentkezés módja és feltételei, belső szabályok, pályázati dokumentáció minta, on-line pályázás, FAQ – az alábbi linken:

http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/hu/007cecd1cc/Traineeships.html

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben