Sporttudományi Szakmai Kollégium tanácskozás

2012. május 24., 9:30

A TTK Testnevelés- és Sporttudományi Intézetében került sor május 14-15-én a Sporttudományi Szakmai Kollégium tanácskozására.

A rendezvényen a sportszakember képzésben résztvevő felsőoktatási intézmények képviselői vettek részt. A meghívott előadók sportszakmai aktuális kérdésekről tartottak vitaindító előadásokat. Dr. Tóth Miklós, a SOTE TF Karának dékánja, a MOB alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság szerepváltozásáról és a sporttudományi képzések aktuális kérdéseiről tartott beszámolót. Dr. Prinzinger Péter, az Oktatási Hivatal elnöke, a Felsőoktatási Törvény sporttudományi képzésekre is vonatkozó változásait, hatásait ismertette. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség közelmúltban megválasztott elnöke a megújult MEFS szervezeti felépítését és szakmai elképzeléseit vázolta fel, míg Bardóczy Gábor, az NSI főigazgatója, az egyetemi sportegyesületek és a társasági adótámogatás kapcsolódási pontjairól tájékoztatta a jelenlévőket. Dr. Gáspár Mihály a tanárképzés átalakításáért felelős szakmai csúcsbizottság elnöke, a testnevelő tanárképzésre vonatkozó kérdésekről tartott beszédet.

A Szakmai Kollégium titkára, Dr. Gál László, összegezte a sporttudományi képzések várható megújuló szakszerkezetével kapcsolatosan elhangzott javaslatokat és ajánlásokat, valamint a rekreációs képzéssel kapcsolatos módosító indítványokat, melyek a döntéshozó testületek felé továbbításra kerülnek.

Képek a tanácskozásról

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben