Sikeres nyílt napot rendeztünk

2016. február 3., 13:10

Még a lépcsőkön is ültek az érdeklődők a Szentágothai Kutatóközpont 300 fős előadójában karunk nyílt napján, 2016. január 19-én.

A sok érdeklődő diák mellett több szülő is részt vett a rendezvényen. A program Dr. Erostyák János dékánhelyettes köszöntőjével és a kar bemutatásával indult, ezt Heisenberger Zsolt Tanulmányi osztály vezető beiskolázási információi követték. Nagy sikert aratott Szász János (Fizikai Intézet) látványos, és a vállalkozó kedvű diákokat is megmozgató érdekes fizikai kísérletek programja. A központi előadás zárásaként Halász Jenő (TTK HÖK) beszélt az egyetemi diákéletről.

Ezt követően a diákok érdeklődési körüknek megfelelően vettek részt az intézeti programokon, ahol különböző helyszíneken tudományáganként folytatódott a bemutatkozás.

A Biológiai Intézetben szó volt oktatási és kutatási tevékenységeikről, bemutatkoztak a tanszékek és a laboratóriumok. Így az érdeklődőknek lehetőségük nyílt megtekinteni a Szentágothai Kutatóközpont biológiai laborjait, valamint az Állatszervezettani és a Molekuláris biológiai laboratóriumot is.

A Kémiai Intézetben a három tanszék bemutatkozása mellett a szervetlen kémiai laborban látványos kísérleten vehettek részt az érdeklődők.

A Földrajzi Intézetben a diákok a képzési kínálat bemutatása után az áramlástani terepasztal laborban válasz kaptak arra, hogy mire jó egy homokozó. Pécsi mamutok nyomában címmel tárlatlátogatás is szerepelt a programban.

A Fizikai Intézet és a Matematikai és Informatikai Intézet közösen mutatta be alapképzéseit és a tanárképzést. Ezután igény szerint lehetőség volt laborlátogatásra, valamint a szuperszámítógép megtekintésére is.

A Sporttudományi és Testnevelési Intézetben is a képzések ismertetésével indult a program, ezután torna-gimnasztika ill. teniszbemutató következett, végül kerekasztal beszélgetés zárta a délutánt.

Köszönjük a sikeres rendezvényen szereplő, résztvevő és szervező kollégák munkáját!

Reméljük, hogy a nyílt napunkon megfordult diákok közül minél többen a PTE TTK-t fogják választani!

Képgaléria

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben