Pupp Réka junior Európa-bajnok!

2015. szeptember 23., 15:15

Az I. évfolyamos Pupp Réka levelezős testnevelő-edző szakos hallgatónk judo sportágban junior Európa-bajnok lett.

"Felcsendült a Himnusz Felsőőrön, a junior Európa-bajnokságon a 48 kilogrammos Pupp Réka tiszteletére. Az Atomerőmű SE reménysége négy győzelem után vehette át az aranyérmet. A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa a világranglista második helyezettjeként érkezett a kontinensbajnokságra, ennek megfelelően első kiemelt volt a sorsolásnál, és erőnyerőként kezdhette a küzdelmeket.

Pupp Réka a nyitányon ipponnal győzte le fehérorosz ellenfelét, majd vazarival jutott be a legjobb négy közé a portugál Costa ellen. Az elődöntőben taktikus győzelmet aratott a francia Corcher ellen, a nagy csata mindössze egy intést hozott, amit az ellenfél kapott. A fináléban ismét akcióponttal nyert a paksi judós, ezúttal a súlycsoport másik portugál indulója, Joana Diogo ellen.

A tizenkilenc esztendős Pupp Réka nyakába dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség helyszínen tartózkodó elnöke, az Európai Judo Szövetség főkincstárnoka akasztotta az aranyérmet. Réka korábban háromszor állhatott a kontinensbajnoki dobogón, egyszer az ifjúságiak, kétszer a juniorok között szerzett bronzérmet, ezen a napon azonban esélyeshez méltóan, bátor és hittel teli judóval a dobogó legmagasabb fokáig jutott! Ő lett a magyar judosport tizenkilencedik junior Európa-bajnoka!" (Forrás: judoinfo.hu)

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben