PTE sportösztöndíjat nyertek hallgatóink

2016. június 1., 12:37

Hétfőn adták át első alkalommal a Pécsi Tudományegyetem sportösztöndíjait, melyet azok a PTE hallgatók nyerhetnek el, akik kiemelkedő eredményt értek el a sport bármely területén, illetve akik az egyetemi versenyeken sikeresen képviselik a pécsi egyetemet.

Kiemelt Martinek János ösztöndíjat kapott Berta Dániel vívó (Testnevelő-edző BSc).

Válogatott kategóriában Mester József Balázs tollaslabdázó (Sportszervező BSc), míg Egyetemi sport kategóriában Soó Réka kézilabdázó (Testnevelő-edző BSc) és Rozanovic Ádám úszó (Sportszervező BSc) kapott ösztöndíjat.

Az eseményen köszöntötték a Dunai Regattán bronzérmet szerzett sárkányhajós csapatot is, melynek hét TTK-s tagja volt: Vadkerti Tóth Viktor (Földrajz BSc), Rozs Gergely (Testnevelő-edző BSc), Debreceni Ferenc (Testnevelő-edző BSc), Gard Richárd (Testnevelés- történelem tanár), Németh Darinka (Földrajz-testnevelés tanár), Surányi Boglárka (Biológia-testnevelés tanár) és Baranyai Hédi (Testnevelő-edző BSc).

A PTE sportösztöndíj négy kategóriában értékeli az egyetemi minőségi sportot: első osztályú sportoló csapat vagy egyéni sportágban; válogatott sportoló; a legmagasabb kategória pedig a „Martinek János kiemelt sportösztöndíj". A korábbi öttusázó olimpiai bajnokról, egykori PTE-hallgatóról elnevezett kategóriában az a hallgató pályázhat sikeresen, aki olimpián vagy paralimpián, világbajnokságon, Európa-bajnokságon vagy Universiadén felállhat a dobogóra. A Martinek János ösztöndíj egyszeri, háromszázezer forint támogatást jelent a nyertes hallgatónak, de a másik három kategóriában járó 80, 120, illetve 160 ezer forintos ösztöndíj is komoly segítség lehet a sportban is sikeres fiatalok számára.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben