Prinz Gyula Díj

2013. február 5., 12:21

Prinz Gyula Díjat vehetett át Dr. Becsei József professor emeritus és Németh Ádám doktorandusz a Földrajzi Intézet tudományos segédmunkatársa.

A Prinz Gyula Díj célja a föld- és földrajztudomány területén végzett kiemelkedő oktatói, nevelői és tudományos kutatómunkát végző oktatók, kutatók és hallgatók tevékenységének elismerése. A díjat az intézet oktatóinak jelölése alapján az Intézeti Tanács ítéli oda, mégpedig két, egy professzori és egy ifjúsági kategóriában. Az előbbiben olyan kutatókat tüntetünk ki vele, akik tudományterületükön kiemelkedő eredményeket értek el, oktatói, nevelő munkásságukkal is hozzájárultak a hazai geográfia és földtudományok épüléséhez, és tevékenységükkel kapcsolódnak a PTE TTK Földrajzi Intézetéhez. Az ifjúsági kategória díjazottjai olyan hallgatók, akik tehetségüknél fogva reményeink szerint a jövőben meghatározzák majd a hazai és pécsi földrajztudomány fejlődését, és tudományterületükön már eddig is eredményekkel is bizonyították rátermettségüket.

A díjat az intézet 1998 óta ítéli oda minden évben, és eddig a hazai földtudományok 29 kiemelkedő képviselője, illetve reményteljes tehetsége kapta. A Földrajzi Intézet Tanácsa 2013. január 21-i ülésén egyhangúan döntött a 2012. évi díjazottak személyéről. A díjakat hagyományosan Pécs város polgármestere adta át ünnepélyes keretek között, idén január 31-én.

A professzori kategória díjazottja Dr. Becsei József, geográfus, az MTA doktora, professor emeritus, a Szegedi Tudományegyetem korábbi tanszékvezetője, akit évtizedek óta fűz szoros szakmai kapcsolat a pécsi földrajzi műhelyhez. Az ifjúsági kategória díjazottja Németh Ádám doktorandusz, a Földrajzi Intézet tudományos segédmunkatársa, a Baltikum kutatója. Hagyományaink szerint a ceremónia a Botanikus.kertben zárult, ahol Páva Zsolt polgármester és Aubert Antal intézetigazgató megkoszorúzták Prinz Gyula mellszobrát, a díjazottak pedig rövid beszédben osztották meg gondolatiakat Prinzről és a geográfiáról.

A rendezvényen készült képek megtekinthetőek a Galériában.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben