Pannon Tudományos Díjat vehetett át Borhidi Attila

2015. október 22., 10:44

Az MTA Pécsi Akadémiai Bizottsága és a Veszprémi Akadémiai Bizottság közös szervezésében 11. alkalommal rendezték meg a Pannon Tudományos Nap 2015 című konferenciát a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszán. A konferencián átadták a Pannon Tudományos Díjat, amelyet idén Borhidi Attila akadémikus, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar emeritus professzora vehetett át.

Borhidi AttilaAz eseményen számos tudományterületről több mint harminc, nagyrészt fiatal kutató tartott előadást, így a nem tematikus konferencián a dunántúli régióban elért legújabb és legérdekesebb tudományos eredmények kerültek bemutatásra.

A konferencián átadásra került a Pannon Tudományos Díj, melyet a dunántúli régióban kifejtett kiemelkedő tudományos tevékenység, életpálya elismeréseként a Paksi Atomerőmű Zrt., valamint az MTA Pécsi Akadémiai Bizottsága és a Veszprémi Akadémiai Bizottsága alapított. A díjat az alapítók nevében Hamvas István, a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója adta át Borhidi Attila akadémikusnak.

A díjazott érdekfeszítő előadás keretében foglalta keretbe szakmai életpályáját „Pannóniától Mexikóig” címmel. A Széchenyi-díjas botanikus elsősorban azért kapta az életműdíjat, mert munkája során számos trópusi kutatást végzett, több mint félezer virágos növényfajt fedezett fel, s közel 700 tudományos és ismeretterjesztő tanulmányt írt.

Forrás: PTE

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben