Pályázati felhívás MTA doktora fokozatszerzés támogatására

2012. július 2., 10:34

Pályázati felhívás MTA doktora fokozatszerzés támogatására, kapcsolódva a TÁMOP-4.2.1.B-10/2/KONV-2010-0002 pályázat megvalósításához.

A magas színvonalú kutatómunka az egyetemek megítélésének első számú, kiemelt szempontja, hiszen nemcsak kutatási támogatásaink mértéke, hanem az intézmény általános akkreditációja, a doktori iskolák indíthatósága és fenntarthatósága, a szakok akkreditációja, azaz a teljes egyetemi működés kerete alapul ezen.

A tudományos tevékenység egyik kiemelkedő fontosságú mérőszáma az MTA doktora fokozatok száma, e fokozatszerzés támogatása érdekében az alábbi pályázatot írjuk ki:

A pályázat feltételei

1. § (1) Pályázhatnak az egyetem teljes munkaidőben foglalkoztatott oktató, kutató közalkalmazottai, valamint az egyetemen működő MTA tanszéki kutatócsoportokban közalkalmazottként teljes munkaidőben foglalkoztatott oktatók és kutatók, akik a 2011. évben szerezték meg az MTA doktori címet, és a megszerzett MTA dr cím témája kapcsolódik a TÁMOP-4.2.1.B-10/2/KONV-2010-0002 A Dél-dunántúli régió egyetemi versenyképességének fejlesztése című pályázat kutatási területeihez.

(2) Az elnyert támogatást az MTA dr disszertáció monográfiává alakítására lehet felhasználni, a felhasználás határideje 2012. december 31.

(3) Az elkészített monográfiák a TÁMOP-4.2.1.B-10/2/KONV-2010-0002 pályázat keretében kerülnek megjelentetésre.

2. § A pályázathoz mellékelni kell:

a) a pályázó tudományos életrajzát,

b) az MTA dr cím megszerzését igazoló dokumentációt.

Pályázat összege, a pályázati összeg felhasználása

3. § (1)A támogatás nagysága 500.000 Ft.

(2) A pályázati összeg többletfeladatos megbízás (MTA kutatócsoportban történő alkalmazás esetén megbízási szerződés) alapján személyi kifizetésként az elvégzett munka teljesítésigazolása után kerül számfejtésre a pályázók számára.

Pályázati határidő

4. § A pályázatok beérkezési határideje: 2012. július 31. 12,00 óra. A pályázatokat a megfelelő, kitöltött űrlappal együtt kell benyújtani a Rektori Hivatal, Pályázati és Innovációs Igazgatóság Pályázati Koordinációs Osztályra, Czibók Balázsnak. (Pécs, Vasvári P. u. 4.)

A pályázatokat Dr. Kovács L. Gábor vezette ad-hoc bizottság bírálja el.

Forrás: PTE

Pályázati űrlap

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben