PIVOT pályázati, kutatásfinanszírozási adatbázis

2016. június 2., 9:36

A Pivot a ProQuest információaggregátor egyedülálló finanszírozási és kutatói profil adatbázisa, amely a világ minden részéről gyűjti össze és teszi kereshetővé az elérhető finanszírozási forrásokat, valamint kutatói profilokat. A frissítés naponta történik. Az adatbázis a PTE IP tartományaiból érhető el.

Nem csak EU-s pénzek

Az adatbázisban elérhető finanszírozás összességében 33 md. dollárnyi forrást jelent, amelyek 50%-a az USA-ból származik, de teljesen lefedi az EU Horizon 2020 forrásait, valamint ausztrál, ázsiai és európai országokból származó lehetőségeket is tartalmaz.
A kutatásra szánt összegek körülbelül az összes forrás 60%-t teszik ki, míg e mellett ösztöndíjak, utazási költségek, kisebb összegű lehetőségek is szerepelnek itt. Állami, magánszektorbeli, alapítványi és nemzetközi kiírók (89 országból megközelítőleg 11,500 szervezet) programjai is megtalálhatóak és külön kereshetőek az adatbázisban.

Kutatói profilok

Az adatbázis másik része a kutatói profilok összessége, amelyek száma mára 3 milliónál több a világ 75 országából. Az adatbázis előfizetés keretében érhető el a PTE IP tartományaiból és lehetőség van az előfizető intézmény kutatóinak a profilok feltöltésére is. Minden kutatói profilhoz automatikusan ajánl az adatbázis finanszírozási lehetőségeket, ezért érdemes a profilokat feltölteni és folyamatosan frissíteni.

Bejelentkezés

Az adatbázis ezen a linken érhető el: http://pivot.cos.com/
A honlap jobb felső fülén szereplő Sign Up fülnél lehet belépni a regisztrációs felületre, ahol név és egyetemi e-mail cím adatok megadása mellett, saját jelszó kialakításával, a legördülő menüből pedig egyetemünk angol nevének kiválasztásával lehet elvégezni a regisztrációt. Ezután az adatbázis használható lesz.

További információkat a csatolmányban olvashatnak.

Forrás:
Bartha Réka Nefelejcs
PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben