Bolyai János Kutatási Ösztöndíj

2015. február 27., 10:06

A Magyar Tudományos Akadémia 2015. március 27-i postai beadási határidővel (rögzítési határidő az MTA felületén: 2015. március 24. 12:00) közzétette a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2015. évi pályázati felhívását.

A pályázati felhívás elérhető az MTA oldalán.

Az ösztöndíj célja tudományos munka megírásának vagy azzal egyenértékű kutatási témában létrehozott alkotás elkészítésének, valamint az MTA doktora cím elnyerésére való felkészülés elősegítése. Pályázat nyújtható be valamennyi tudományterületen, illetőleg tudományágban.

Az ösztöndíj határozott időre (1, 2 vagy 3 évre) szóló, személyi jövedelem alá vont, társadalombiztosítási járulék és egészségügyi hozzájárulás köteles jövedelem. 2015-ben havi bruttó összege 124 500 Ft.

2015-ben az elnyerhető ösztöndíjak tervezett száma 175. A pályázatok elbírálásáról 2015. június 10-ig kapnak értesítést a pályázók. A pályázatot elnyert kutatók 2015. szeptember 1-től részesülnek ösztöndíjban.

Az ösztöndíjra pályázhat az a felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, aki:

  • magyar állampolgár,
  • PhD, illetve azzal egyenértékű tudományos fokozattal rendelkezik a pályázat benyújtásakor,
  • a pályázat benyújtási határidejének időpontjáig a 45. életévét még nem töltötte be,
  • kutatásait magyarországi tudományos intézményben (felsőoktatási intézményben, akadémiai kutatóintézetben, egyéb tudományos kutatóhelyen) kívánja végezni, és ehhez az intézmény fogadókészségéről szóló nyilatkozattal rendelkezik.
  • A pályázónak az ösztöndíj időtartama alatt valamely magyarországi kutatóhelyen legalább heti 20 órás foglalkoztatásra irányuló jogviszonnyal kell rendelkeznie.
  • Pályázhat nem magyar állampolgár is, ha kutatási témája magyarországi vagy a magyarsággal kapcsolatos kutatási feladathoz kötődik.

Kivételes esetben a pályázat benyújtható angol nyelven.

Az ösztöndíjra nem pályázhat az, aki az MTA doktora címmel, vagy a tudomány doktora fokozattal rendelkezik, vagy MTA Lendület Fiatal Kutatói Program nyertese.

Pályázni az MTA Titkárság Informatikai Főosztálya által üzemeltetett elektronikus pályázati rendszer felhasználásával lehet, amely 2015. február 23-tól érhető el a https://dtt.mta.hu/mta_bolyai_palyazat/ címen.

  • Postai beadási határidő: 2015. március 27.
  • Rögzítési határidő az MTA felületén: 2015. március 24. 12:00

A pályázattal kapcsolatosan további információ kérhető Kiss Mihálynétól (telefon: 1/4116-339, e-mail: kiss [p] mihalyne [k] titkarsag [p] mta [p] hu)

A munkaviszony igazolásáról és az intézményi fogadókészség igazolásáról szóló nyilatkozatot az érintett kar állítja ki.

A pályázat egyénileg beadható, az EPER rendszerben nem kell rögzíteni.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben