Belső Pályázat a PTE Kiválósági Centrumok támogatására 2017.

2017. május 5., 9:36

A Pécsi Tudományegyetem a kiválósági centrumok támogatásával a magas színvonalú kutatómunka és kutatási eredmények, valamint művészeti tevékenység ösztönzését kívánja megvalósítani.

A támogatás forrása: a 2017. évi intézményi kiválósági támogatás.

A Kiválósági Centrum belső pályázaton 3 kategóriában lehet pályázatot benyújtani:

  • a PTE Kiválósági Centrum kategóriában a legjelentősebb tudományos és művészeti eredményeket felmutató kutatócsoportok kaphatnak támogatást
  • a PTE Tehetség Centrum kategóriában, azon kutató- és művészeti csoportok kaphatnak támogatást, melyek vezetője a belső pályázat évében tölti be a 45. életévét, és a csoport már olyan szakmai eredményekkel rendelkezik, mely alapján a későbbiekben Kiválósági Centrummá válhat
  • a Kiválósági illetve Tehetség Centrum támogatásért pályázhatnak PTE kutatói hálózatok, művészeti csoportok, amelyek ígéretes kutatási céllal és a nemzetközi elvárások szerint is nívós teljesítmény indikátorokkal rendelkeznek, s kapcsolódnak az egyetem stratégiai kutatási, fejlesztési irányaihoz, elősegítik a kutatási területek közötti szinergikus lehetőséget, a multidiszciplináris kutatási lehetőségekben lévő kapacitást, valamint a kutatásokhoz modern core facilitást igényelnek.

Felhasználás időszaka: 2017.04.01-2018.03.31. Forrás nagysága: 330 millió Ft.

Jelen pályázat keretében 8-10 Kiválósági Centrum és 2-4 Tehetség Centrum kerül díjazásra. A Kiválósági Centrumok közül egy a művészetek területéről, míg összességében a támogatott kutatócentrumok 1/3-a a társadalomtudományok közül kerül ki.

A támogatás felhasználásáról és eredményeiről részletes szakmai beszámolót kell készíteni, melyet a fenti bizottság értékel és figyelembe veszi a következő hasonló pályázat bírálatánál.

A pályázatok benyújtási határideje: 2017. május 15.

Részletes pályázati felhívás

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben