Országos Tudományos Diákköri Tanács kitüntetések

2015. augusztus 27., 15:03

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) kitüntetésben részesítette Dr. Wilhelm Márta egyetemi tanárt és Szabó Edina Ivett PhD hallgatót.

Dr. Wilhelm MártaDr. Wilhelm Márta egyetemi tanár (TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet) Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesült.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) a minőségi felsőoktatás érdekében kifejtett munkásság méltányolására alapította a Mestertanár kitüntetést. Az elismerés célja azon oktatók és kutatók jobb megbecsülése és ösztönzése, akik a felsőoktatásban hallgatók tudományos diákköri, szakkollégiumi vagy egyéb önképzési formában megvalósuló tudományos tevékenységét elősegítik, annak kibontakoztatásáért és elismeréséért témavezetőként, valamint a tudományszervezés terén éveken át kiemelkedően eredményes, áldozatos munkát végeztek.

A Mestertanár Aranyérem kitüntetést az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke az oktatásért felelős tárca vezetőjével közösen adják át a kitüntetett oktatóknak, kutatóknak az aktuális Országos Tudományos Diákköri Konferencia záró ülésén. Az ünnepi ülés színhelye hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémia Díszterme.

Szabó Edina IvettSzabó Edina Ivett (Biológia-sportbiológia PhD hallgató) a Testnevelés- és Sporttudományi Szekció Pro Scientia Aranyérem kitüntetésében részesült.

Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesülhet az a fiatal, aki tanulmányai során és az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és arról pályamunkák, előadások és tudományos alkotások formájában számot adott. Az Aranyérem tehát nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget.

A kitüntetést megalapítása óta minden alkalommal az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke a Magyar Tudományos Akadémia elnökével közösen adja át a kitüntetett fiataloknak, és erre az ünnepélyes eseményre hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében kerül sor.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben