Nyílt Nap 2019

2019. január 17., 15:42

Nagy sikerű nyílt napot rendezett karunk január 15-én.

A hivatalos program 10 órakor kezdődött a Szentágothai Kutatóközpontban, de az érdeklődők nagy tömegben érkeztek már fél órával korábban is. Az előcsarnokban az intézeti standoknál oktatók és hallgatók fogadták a karunk képzései iránt érdeklődő diákokat, a PTE Karrier Iroda munkatársai karriertervező tesztekkel várták az érdeklődőket, valamint bemutatkoztak a mentor programban résztvevő kollégáink és hallgatóink. A nagy előadóban 11 órakor kezdődő előadás dr. Trócsányi András dékánhelyettes köszöntőjével és a kar bemutatásával indult. Ezt Heisenberger Zsolt Tanulmányi Osztály vezető beiskolázási információi követték, zárásaként Kiss András TTK HÖK elnök beszélt az egyetemi diákéletről. A rövid előadásokat a témához kapcsolódó kvíz kérdések színesítették, a helyes válaszokat TTK-s ajándékkal jutalmaztuk. A közel 450 fő résztvevő teljesen megtöltötte a nagy előadótermet, minden hely elkelt, sokan ültek-álltak a lépcsőkön, a falak mellett. A pécsi diákok mellett sokan érkeztek a régió középiskoláiból, sőt távolabbról is, Szekszárdról, Kaposvárról és Dombóvárról kari szervezésben különbusszal érkeztek a diákok.

Reméljük nagyon sok érdeklődőt láthatunk viszont hallgatóként az elkövetkező években!

A központi programot követően hosszú tömött sorokban vonultak át a látogatók az intézeti helyszínekre, ahol tudományáganként folytatódott a bemutatkozás.

A biológia iránt érdeklődők képet kaphattak a Biológiai Intézet képzéseiről, a széles kutatási spektrumról és benézhettek az intézet laboratóriumaiba is.

A Kémiai Intézetet választók először meglátogatták a kutatóközpontban található labort, majd a képzések, tanszékek, hallgatói laborok bemutatása következett, miközben egy kis közös kísérletezésre is jutott idő.

A diákok a Földrajzi és Földtudományi Intézetben megtudhatták, hogy mire jó a geográfus diploma, milyen sokszínű a képzési kínálat. Digitális terepasztal és Mars molinófelszín LegoBoost robotos feltérképezése várta az érdeklődőket, akik rövid előadást is hallottak a dínókról, valamint a földrajz jelenlétéről a mesékben, zenében, filmekben. Az intézeti programot a világ legszebb helyeit felvonultató kvíz zárta.

A Fizikai Intézet vendégei megismerkedtek a hallgatóbarát képzési szerkezettel, az extra ösztöndíj és egyéni karrierfejlesztési lehetőségekkel, valamint az intézet meghatározó nemzetközi szerepével. A program részeként bepillantást nyertek a Szentágothai Kutatóközpont különleges terahertzes laboratóriumába.

A Matematikai és Informatikai Intézetben a majd’ 100 főnyi érdeklődőt két csoportban dupla előadással várták az Intézet oktatói. A számítógépes tanteremben a képzési, kereseti és elhelyezkedési lehetőségeket mutatták be az intézet munkatársai, a másik csoport ezalatt hallgatói idegenvezetéssel megismerkedett a kar épületeivel, a campusszal.

A Sporttudományi és Testnevelési Intézet a sporttudományi képzésekről tájékoztatta a nagyszámú érdeklődőt, ezt követően bemutatták a kar sport infrastruktúráját, a program a sportcsarnokban ért véget.

Köszönjük valamennyi szervező és résztvevő kolléga munkáját!

Képgaléria

Az UNIV TV beszámolója a Nyílt Napról:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben