Nyílt nap 2017

2017. január 23., 11:04

Több száz érdeklődő középiskolás diák látogatott el karunk nyílt napjára január 10-én. A „szokásosnak megfelelően” még a lépcsőkön is ültek az érdeklődők a Szentágothai Kutatóközpont 300 fős előadójában, a diákok mellett több szülő is részt vett a rendezvényen.

A program Dr. Erostyák János dékánhelyettes köszöntőjével és a kar bemutatásával indult, ezt Heisenberger Zsolt Tanulmányi osztály vezető beiskolázási információi követték. A központi előadás zárásaként Molnár András (TTK HÖK) beszélt az egyetemi diákéletről.

Ezt követően a diákok érdeklődési körüknek megfelelően vettek részt az intézeti programokon, ahol különböző helyszíneken tudományáganként folytatódott a bemutatkozás.

A Biológiai Intézetben szó volt oktatási és kutatási tevékenységeikről, bemutatkoztak a tanszékek és a laboratóriumok. A folytatásban az érdeklődő diákok mikrobiológiát, neurobiológiát vagy zoológiát érintő programok illetve Botanikus kerti séta közül választhattak.

A Kémiai Intézetben a három tanszék bemutatkozása mellett a szervetlen kémiai laborban látványos kísérleten vehettek részt az érdeklődők.

A Fizikai Intézet bemutatta megújuló, a kor elvárásaihoz igazodó BSc és MSc képzéseit, a tanárképzést, ezt követően lehetőség nyílt a nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő, Nagy Intenzitású Terahertzes labor megtekintésére.

A Földrajzi Intézetben a diákok a képzési kínálat bemutatása után az áramlástani terepasztal laborban válasz kaptak arra, hogy mire jó egy homokozó. Pécsi mamutok nyomában címmel tárlatlátogatás is szerepelt a programban.

A Matematikai és Informatikai Intézet rövid bemutatása után az érdeklődők tájékoztatást kaptak az elérhető alap- és mesterképzésekről, a tanárképzésről. Ezután igény szerint lehetőség volt laborlátogatásra, valamint a szuperszámítógép megtekintésére is.

A Sporttudományi és Testnevelési Intézetben a képzések ismertetése után bemutatták az intézeti infrastruktúrát, így a látogatók megtekinthették a sportcsarnokot és az uszodát, az atlétika pályát, a torna- és RG termet. A programot kerekasztal beszélgetés zárta.

Köszönjük a sikeres rendezvényen szereplő valamennyi résztvevő és szervező kolléga és hallgató munkáját!

Reméljük, hogy a nyílt napunkon megfordult diákok közül minél többen a PTE TTK-t fogják választani!

Képgaléria

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben