Nők nehezített pályán harmadszor

2019. május 16., 16:14

A "Nők nehezített pályán" rendezvénysorozat harmadik előadására került sor május 15-én a Café Paulusban.

A márciusban, karunk kollégáinak szervezésében indult rendezvénysorozat eseményén ismét egy kellemes délutánt tölthettek az érdeklődők a három rendkívüli hölggyel, akik a sportoló nők nehezített pályájáról beszéltek. A szép számú közönség nagyon színvonalas és érdekes, olykor megdöbbentő előadásokat hallhatott arról, mik a szépségei és mik a nehézségei a sportolói pályát választó nők életútjának, illetve mi tud motiválni egy hölgyet a sokszor embert próbáló kihívásokban.

Előadóink voltak:

  • Seprenyi Sára, szlalom kajak versenyző. Karunkon végzett sportszervező szakon, pályafutását síkvízi kajakosként kezdte, ma pedig az extrémebb szlalom és vadvízi kajakban versenyez és a tokiói olimpiára készül. Magyarország egyetlen női versenyzője a szakágban.
  • Vágvölgyi Mária, kézilabda játékvezető. Korábban kézilabdázott, majd' 20 éve bíráskodik a magyar élvonalban, az ország első női nemzetközi kézilabda játékvezető párosának tagja.
  • Kordé Emese, a TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézetének oktatója. Tornászként versenyzett gyerekkorában, aztán a fitness sportágban szerzett világ- és Európa-bajnoki címet, jelenleg karunkon oktat, sportoló korából megőrzött lelkesedéssel és elkötelezettséggel.

A rendezvény az EFOP-3.4.3-16-2016-00005 számú, "Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi felsőoktatási modellben" című projektben valósult meg.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben