Nők nehezített pályán

2019. április 18., 10:24

Márciusban indult karunk kollégáinak szervezésében a "Nők nehezített pályán" rendezvénysorozat, mely második alkalommal április 16-án került megrendezésre a Café Paulusban.

Három MTMI (matematika, természettudományok, műszaki, informatika) tudományterületen dolgozó, sikeres hölgyet hallhattak és kérdezhettek az érdeklődők arról, milyen kihívások, élmények, lehetőségek, nehézségek érik őket nőként a tudományban, pályájukon, valamint arról, hogyan tudnak egyensúlyt tartani család és karrier között.

A körülbelül 70 résztvevő nagyon színvonalas előadásokat hallhatott, és az esemény egy jó hangulatú beszélgetéssel zárult kávé és sütemény mellett.

Az esemény előadói voltak:

  • Dr. Balázsi Katalin, fizikus. Szakterülete a vékonyréteg fizika, az MTA Energiatudományi Kutatóközpont egyik laboratóriumának vezetője. A Nők a tudományban Egyesület vezetője (NATE http://nokatud.hu/ ). Kutatási területe: szén-fém alapú nanokompozit rétegek, mint védőbevonatok előállítása és vizsgálata; biokompatibilis titán alapú nanokompozit vékonyrétegek kutatása.
  • Dr. Medvegy Gabriella, építész, egyetemi tanár, a PTE Műszaki és Informatikai Kar dékánja. Kutatási területe: Az épített környezet térbeli minősége, kapcsolatrendszerei, eszközrendszerének beazonosítása váltakozó szemszögökből.
  • Dr. Orsós Zsuzsanna, biológus, a PTE Általános Orvostudományi Kar Orvosi Népegészségtani Intézetének adjunktusa. Kutatási területe a karcinogenezisben szerepet játszó tényezők a magyarországi roma populációban.

A rendezvény az EFOP-3.4.3-16-2016-00005 számú, "Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi felsőoktatási modellben" című projektben valósult meg.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben