Nemzetközi matematikai workshop

2017. szeptember 4., 12:28

6th Workshop on Fourier Analysis and Related Fields címmel rendezett Karunk Matematikai és Informatikai Intézete az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutató Intézetével közösen augusztus 24-31. között nívós szakmai eseményt.

Az UNIV TV beszámolója az eseményről:

A workshop a Rényi Intézet által a korábbi években szervezett konferenciasorozat folytatása, témája a Fourier analízis és annak alkalmazásai a matematika különböző területein, így a kombinatorikában, számelméletben és a matematikai analízisben.

A PTE TTK Matematikai és Informatikai Intézete rendkívül büszke arra, hogy 2017-ben, a pécsi egyetem alapításának 650-dik évfordulóján és az önálló Természettudományi Kar megalapításának 25. évfordulóján Pécs adhatott otthont ennek a nagy hagyományú nívós rendezvénynek. A workshop több mint 50 résztvevője 15 országból érkezett. Nagy megtiszteltetés, hogy igen neves kutatók fogadták el a meghívást, jelenlétükkel is emelve az esemény színvonalát. A szervezők reménye szerint a rendezvény hozzájárult a pécsi matematika megerősítéséhez és kollégáik szakmai munkásságának elismeréséhez.

A konferencia minden szempontból nagyszerűen sikerült. Az előadások magas színvonalúak voltak, a jó szervezésnek köszönhetően a szakmai programban is nagyon kevés változtatást kellett tenni. A résztvevők számára lehetővé tették, hogy a hétköznapi dolgokkal ne kelljen törődniük, csak a programokra koncentráljanak - ez meglátszott azon is, hogy szokatlanul kitartó volt a jelenlét az előadásokon. Több pozitív visszajelzést is kaptak, de ezen belül az első helyen Pécs szépsége és a vendégszeretet, a kiváló körülmények biztosítása szerepelt.

A pécsiek számára is kiváló bemutatkozási lehetőség volt az esemény, mert egy-egy külföldi konferencián egyénileg meg lehet jelenni, de egészében, mint aktív matematikai iskola, csak így volt igazán lehetőség a műhely bemutatására.

A rendezvény helyszíne az MTA Pécsi Akadémiai Bizottságának Székháza mellett Karunk Vargha Damján Konferenciaterme volt.

A szervezőbizottság tagjai: Eisner Tímea, Gaál Marcel, Horváth G. Ágota, Király Balázs, Nagy Béla, Pap Margit (társelnök), Rébay Viktor, Révész Szilárd (elnök), Simon Ilona (titkár), Titkos Tamás, Tóth László, Virosztek Dániel

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben