Karunk új díszdoktora Schipp Ferenc professzor

2017. március 17., 15:34

A Pécsi Tudományegyetem 2017. március 16-án tartotta Díszdoktoravató Ünnepi Szenátusi Ülését, amelyen az egyetem díszdoktorává (Doctor Honoris Causa) avatták karunk előterjesztésére dr. Schipp Ferencet.


Fotó: Csortos Szabolcs, UNIV PÉCS

Az ünnepi ülést követően Schipp professzor megtartotta ünnepi előadását is a Kari Tanácsteremben, „Transzformációs módszerek a jel- és képfeldolgozásban” címmel.

 
Schipp Ferenc professzor 1993-tól 2004-ig dolgozott a JPTE, majd a PTE Matematika Tanszékén, jelenleg az ELTE IK Numerikus Analízis Tanszékének Professzor emeritusa. 2008-ban Széchenyi díjat kapott a hazai és a nemzetközi matematikai kutatások, illetve numerikus alkalmazások, valamint az ezekre épülő számítástechnikai algoritmusok területén elért eredményeiért és a felsőoktatásban végzett kimagasló oktatói, iskolateremtő tevékenységéért.

Immár 50 éve folytat mind szakmai mind pedagógiai szempontból igen magas színvonalú egyetemi oktatói, kutatói tevékenységet. Oktatói tevékenysége során mindig nagy gondot fordított a tehetséges hallgatók felkarolására, szakmai fejlődésük elősegítésére. Számos egyetemi doktori, kandidátusi és PhD értekezés született inspirálására, vagy szakmai irányítása mellett.

A nagy hagyományokkal rendelkező magyar Fourier-sorok és valós függvénytani iskola egyik vezető, nemzetközileg is elismert képviselője. Szakmai munkásságának döntő része az úgynevezett harmonikus analízishez és Hardy-terekhez kapcsolódik.

Schipp Ferenc a mai napig aktív kutatómunkát végez, rendszerelméletben szerzett tapasztalatait a jövőben számítógépes grafikai alkalmazásokban, EKG görbék analízisében és feldolgozásában kívánja felhasználni, ami minden remény szerint hasznos lehet a különböző típusú felvételek összevetésében és az orvosi diagnosztikában is.

Az UNIV TV beszámolója az eseményről (a 22. ill. 36. perctől):

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben