Junior Szentágothai Díjat kapott Kemenesi Gábor

2016. november 8., 10:58

Kemenesi Gábor, a Kar Biológiai Intézet Genetikai és Molekuláris Biológiai Tanszékének tudományos segédmunkatársa kapta meg idén a Junior Szentágothai Díjat.

A PTE Szentágothai János Kutatóközpontja megalakulása óta minden évben, a névadó Szentágothai János születésnapjára emlékezve, tudományos ünnepséget tart. Az idén már ötödik alkalommal, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében rendezték meg a Szentágothai Napot november 7-én. Az ünnepélyes megnyitót követően Lázár Gyula professzor tartott előadást „Szentágothai, a tudós és az ember” címmel. Ezután került sor a 2013-ban alapított Szentágothai és junior Szentágothai Díj átadására. Szentágothai Díjban részesült Prof. Dr. Sümegi Balázs, a PTE Általános Orvostudományi Karának intézetigazgató egyetemi tanára, a Szentágothai Kutatóközpont Genomikai és kísérletes kardiológiai kutatócsoportjának vezetője. A junior Szentágothai Díjat Kemenesi Gábor, a PTE Természettudományi Karának tanársegédje, a Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai kutatócsoportjának tagja kapta. Mindkét díjazott a plakettek átvételét követően rövid, színvonalas előadással mutatta be munkásságát.

Kemenesi Gábor
fotó: Csortos Szabolcs UnivPécs

Kemenesi Gábor 2008-ban kezdte meg tanulmányait a PTE Természettudományi Karán, biológia szakon és 2013-ban szerzett diplomát. A Kar Biológiai doktori iskolájának hallgatójaként, valamint az SZKK Virológiai kutatócsoport tagjaként folytatta hallgatóként megkezdett kutatásait, fő kutatási területe a szúnyogok és a denevérek által hordozott vírusok vizsgálata. Az évek során eljutott több országba is, mintagyűjtő expedíción vett részt többek között Mexikóban és Algériában, legutóbb éppen Vietnamban vizsgálta a denevéreket. A megtisztelő elismerést kiemelkedő tudományos munkájával érdemelte ki a Szentágothai János Kutatóközpont Tudományos Tanácsától.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben