Junior Szentágothai Díjat kapott Dr. Takács Attila

2014. november 14., 10:59

Dr. Takács Attila, az MTA-PTE Szelektív Kémiai Szintézisek Kutatócsoport tudományos segédmunkatársa kapta meg idén a Junior Szentágothai Díjat, a harmadik alkalommal megrendezett Szentágothai Napokon.


A Szentágothai-díjasok (balról jobbra): Dr. Takács Attila és Prof. Dr. Melegh Béla

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja megalakulása óta minden évben, a névadó Szentágothai János születésnapjára emlékezve, tudományos ünnepséget tart. Idén immáron harmadik alkalommal rendezték meg a két napos tudományos ünnepet, a Szentágothai Napokat 2014. november 10-11. között.

A III. Szentágothai Napokon az idei évben is színvonalas előadásokat hallgathattak meg a tudományok iránt érdeklődők. Az ünnepélyes megnyitót követően Dr. Jakab Zsuzsanna, a WHO Európai Regionális igazgatója tartott előadást a WHO európai régióban elért eredményeiről, feladatairól és kihívásairól. Ezt követően Prof. Dr. Balla György, a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának igazgatója, a Szentágothai János Kutatóközpont Nemzetközi Tudományos Tanácsadó Testület új tagja Hemproteinek szerepe az érbetegségek címmel tartott előadást.

Idén is átadták a tavalyi évben először odaítélt Szentágothai és Junior Szentágothai Díjakat. 2014-ben a Szentágothai Díjat Prof. Dr. Melegh Béla, a PTE Általános Orvostudományi Karának egyetemi tanára, a Humángenetikai és farmakogenomikai kutatócsoport vezetője vehette át. A Junior Szentágothai Díjat idén Dr. Takács Attilának, a PTE Természettudományi Karának tudományos munkatársának, a Zöldkémiai kutatócsoport tagjának ítélték oda. Mindketten kiemelkedő tudományos munkájukkal érdemelték ki a megtisztelő elismerést a Szentágothai János Kutatóközpont Tudományos Tanácsától.

A III. Szentágothai Napokon ezúttal is részt vettek a Nemzetközi Tudományos Tanácsadó Testület és az Ipari Tudományos Tanácsadó Testület tagjai. Egyúttal a rendezvény keretein belül a Kutatócsoportok teljesítették beszámolási kötelezettségüket, és bemutatták az elmúlt egy évben elért tudományos és kutatási eredményeiket.

Forrás: PTE

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben