„Jelenkori régészet” azaz a XX. század romolhatatlan kincsei ifjúsági tábor

2012. szeptember 3., 13:28

A 20 éves a pécsi TTK programsorozat keretein belül 2012. augusztus 5. és 11. között került megrendezésre Bicsérden a „Jelenkori Régészet” azaz a XX. század romolhatatlan kincsei Ifjúsági tábor.

20 éves a TTKSzentpétery L. József címzetes egyetemi tanár és Hatvani Zsolt hivatalvezető ötlete alapján csapatnyi fiatal egy héten keresztül kipróbálhatta Bicsérden, milyen is a régészet élesben.

A táborozók a Ciszterci Rend pécsi Nagy Lajos Gimnáziumból, a Pápai Református Kollégium Gimnáziumából, és Hajdú-Bihar megyéből, valamint a helybeliek közül kerültek ki. Nem titkolt szándék a táborral az érdeklődés felkeltése a régészet, a természettudomány, és egyben a Pécsi Tudományegyetem iránt, így van rá esély, hogy a résztvevőkre a jövőben is számíthat a PTE – már a hallgatói közt. Az egyhetes tábor a Szentágothai János Szakkollégium közreműködésével valósult meg. A 2004-ben alakult szakkollégium tagjai közé is várja majd a Pécsi Tudományegyetemet választó táborozókat, hiszen a részvevők 10-12. osztályos gimnazisták voltak.

Dr. Hatvani Zsolt összefoglalója
Fekete Zita összefoglalója

Sajtóanyagok:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben