Ismét nagy siker volt! - Kutatók Éjszakája 2014

2014. október 8., 8:34

Pécsett szeptember utolsó péntekén, négy helyszínen 177 program zajlott a Kutatók Éjszakáján.

Ismét fesztivál köntösbe öltözött a tudomány – idén a szokásos Ifjúság úti campus közelében új helyszínként a Szentágothai János Kutatóközpont valamint az ÁOK gyógyszerészeti szak Rókus utcai intézetei is megnyitották kapuikat, a Tempus Közalapítvány központi helyszíne a Zsolnay Negyed volt.

A PTE TTK által szervezett programoknál a regisztrációhoz kötött helyek a szokásokhoz híven már napokkal korábban beteltek. Az Ifjúság úti épületben pénteken délután 4 óra tájban megélénkültek a folyosók, érdeklődő, lelkes látogatók igyekeztek a kiszemelt laborokba, előadó termekbe. A kar fizikai és kémiai kísérleteket bemutató előadóiban még a „csilláron is lógtak”, évről-évre bebizonyítva, hogy az emberek igenis érdeklődnek a természettudományok iránt. Az előző évekhez hasonlóan nagy volt a forgalom az aulában, ahol az ETK oktatói-hallgatói várták az érdeklődőket egészséges étel-egészséges élet témában kóstolókkal, tesztekkel és jó tanácsokkal. A program során végig nyitva tartó laborokban folyamatos volt az érdeklődés, kicsik és nagyok váltották egymást a mikroszkópok és más kutatóeszközök fölött. A sikeres estét jó hangulatú vetélkedő zárta az aulában, bár a Botanikus kert kivilágított üvegházai még ez után is hívogatták a látogatókat.

A 2014-es Kutatók Éjszakáján sikeresen programokkal mutatkoztak be az ÁOK gyógyszerészeti intézetei és sokan látogattak el az ez alkalomra a széles közönség felé megnyíló Szentágothai János Kutatóközpontba is.

Az eseményen több szervezett iskolás csoport is részt vett, pécsi és régiós intézményekből érkezett diákcsoport tanári és szülői kísérettel.

Fényképgaléria

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben