Ismét első díjat nyert Szentpéteri L. József természetfotós

2012. február 29., 9:07

Ismét első díjat nyert madárfotóival PhD fokozatosunk, a pécsi természetfotós, Szentpéteri L. József.

Szentpéteri L. József első díjat nyert az olasz redezésű, "OASIS" nemzetközi természetfotós megmérettetésen. A díjat "Portfolio" kategóriában a már sokszorosan elismert jégmadaras sorozatáért kapta. A fotósnak ez már a kilencedik nemzteközi díja pusztán jégmadár témában.

Az OASIS a legnagyobb nemzetközi természetfotós megmérettetés Olaszországban. A versenyre közel 22.000 felvétel érkezett 44 ország 1443 fotósától. A versenyen további magyar díjazottak is voltak.

Szentpéteri jégmadarak életciklusát bemutató képsorozatát, illetve annak egyes képeit olyan patinás versenyeken díjazták eddig, mint: World Press Photo, CIWEM - Environmental Photographer of the Year, Nature's Best, National Wildlife, International Photography Awards, Audubon - Share the View. Mindemellett egy kép bekerült a National Geographic legutóbbi válogatás albumába is (Simply Beautiful - Egyszerűen szép), de a cseh Photo Art magazin is többek közt ezen anyag miatt választotta be Szentpéterit a világ legjobb fotósai közé.

A díj külön pikantériája, hogy ezt Szentpéteri azután kapta, hogy a Magyar Természetfotósok Szövetsége (naturArt) a Szentpéteritől való elhatárolódásra szólította fel a nemzetközi természetfotós társadalmat...

A kép megtekinthető az OASIS oldalán.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben