III. Országos Szakkollégiumi Találkozó

2013. február 27., 20:49

2013. március 2-3-án kerül megrendezésre a III. Országos Szakkollégiumi Találkozó (OSZT) a Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium és a Szentágothai János Szakkollégium szervezésében.

Az Országos Szakkollégiumi Találkozót 2009-ben a pécsi Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium (JPKSZ) hívta életre. Eredeti célja szerint a kétévente tartott Szakkollégium Nyári Találkozója (NyaTa) mellett, a NyaTa nélküli években is találkozási lehetőséget kívánt biztosítani az ország szakkollégistáinak: találkozásra, ismerkedésre, és nem utolsó sorban a közös szakmai tevékenységre.

Az első találkozó során, a magyar közoktatási rendszer főbb jellemezőinek, problémáinak és szükséges változásainak megismerése köré épült. Az előzetes kutatómunkát végzett szakkollégisták az ország minden pontjából érkeztek Pécsre. A szakkollégisták a téma szakértőivel tudták közvetlen, interaktív módon megvitatni a jelenlegi helyzetet és a lehetséges kitörési pontokat.

Az első találkozó sikerén felbuzdulva, 2011-ben is megrendezésre került az OSZT. Középpontjában a Dél-Dunántúli régió fejlődése állt, illetve a szakkollégiumok közötti kapcsolatok tovább erősítése volt a cél. A szakmai munkálatok kis csoportokban zajlottak le. A megoldott esettanulmányok mentén pedig körvonalazódtak azok az irányok, melyek fejlődési lehetőséget adhatnak a régió számára. A törekvés az, hogy a kárpát-medencei szakkollégiumok rendszeresen találkozhassanak, ezért 2009 és 2011 után, 2013-ban is, március 2. és 3. napján megrendezésre kerül, a rendre cca. 100 főt Pécsre vonzó rendezvény.

Az OSZT-ot először szervezi közösen a pécsi Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium és a PTE TTK Szentágothai Protestáns Szakkollégium. A kétnapos rendezvény fővédnöke BALOG Zoltán emberi erőforrás miniszter, védnöke BÓDIS József rektor. A fővédnök üdvözlő üzenetét a NKA pályázati támogatás erősítette meg. Idén 39 szakkollégium 141 tagja regisztrált az OSZT-ra.

Meghívó

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben