HunGeoContest angol nyelvű földrajzi tanulmányi verseny

2016. március 8., 8:18

Múlt szombaton hetedik alkalommal rendezték meg a karunkon az HunGeoContest verseny országos döntőjét.

Az angol nyelven zajló földrajzi verseny célja nem csak a legtehetségesebb tanulók megtalálása, hanem az IGU Nemzetközi Földrajzi Olimpiájára kiutazó magyar csapat tagjainak kiválogatása is. A verseny szervezői, vagyis a PTE TTK Földrajzi Intézet Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszékének munkatársai komplex – online, írásbeli, terepi és szóbeli – feladatokból álló akadálysort állítottak a versenyzők elé, amelyben a diákok nem is annyira a tárgyi tudásukról, hanem földrajzi intelligenciájukról és problémamegoldó-képességükről adtak számot. A szóbeli döntőig eljutott legjobbak felkészültsége és teljesítménye bizony számos esetben akár mesterképzéses hallgatókéval is vetekedne.

Kiélezett, szoros küzdelemben 2016. legjobbja Kovács Eszter, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákja lett, felkészítő tanára Szőllősyné Pálfi Melinda segítségével. Az idén augusztusban Pekingben megrendezendő nemzetközi versenyre rajta kívül a második-negyedik helyezettek is utazhatnak, sorrendben: Csontos Gábor (Szekszárdi Garay János Gimnázium, felkészítő tanár: Bosnyák Eszter), Stein Ármin Krisztián (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, felkészítő tanár: Gruber László), valamint Steenhuis Nathaniel (Pécsi Janus Pannonius Gimnázium, felkészítő tanár: Szlovák-Baris Katinka).

Valamennyiüknek gratulálunk, sikeres további szereplést kívánunk, és reméljük, hogy velük és versenyzőtársaikkal karunk képzésein is találkozhatunk majd!

A szervezők ez úton is köszönik az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Nemzeti Tehetség Programnak, továbbá a Modern Geográfus Alapítványnak, a Magyar Földrajzi Társaságnak, valamint az Istria Tours Kft-nek a verseny szervezéséhez, lebonyolításához, illetve a versenyzők díjazásához nyújtott támogatást, segítséget.

A versenyt a következő tanévben is meghirdetjük, a részleteket az érdeklődők a hungeocontest.org oldalon találhatják!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben