Horváth Attila az MTA doktora

2018. június 7., 10:14

Dr. Horváth Attila, a Kémiai Intézet egyetemi docense, a PTE TTK általános és tudományos dékánhelyettese, 2018. június 5-én 100%-os eredménnyel megvédte az MTA doktora címre benyújtott „Kén- és halogéntartalmú oxoanionok összetett redoxireakcióinak kinetikája és mechanizmusa” című értekezését.

Dr. Horváth AttilaA nyilvános védésre 3 pozitív bírálat után Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának előadótermében került sor. A jelölt az opponensek és a bizottság kérdéseit meggyőzően válaszolta meg, a bizottság minden tagja maximálisra értékelte az elhangzottakat, így 100%-os értékelést kapott.

Horváth Attila a doktori fokozathoz felhasznált eredményei túlnyomó részét az elmúlt 10 évben érte el. A dolgozat tézisei 24 közleményre épülnek, melyek mindegyikének meghatározó (első- vagy levelező) szerzője. Ezen cikkek mindegyike nívós, nemzetközi, a SCIMAGO besorolás alapján Q1-es minősítésű, a szakma vezetőfolyóirataiban jelentek meg. Eddigi tudományos munkáját 1 idegen nyelvű könyv és 64 folyóiratcikk jelzi (közülük 58 Q1-es minősítésű), összesített hatástényezője meghaladja a 210-et.

Kollégánknak ezúton is gratulálunk!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben