Horizont 2020 pályázaton nyert támogatás

2017. január 11., 12:20

A Földrajzi Intézet szakmai vezetésével nyert kutatási támogatást a PTE az Európai Unió Horizont 2020 programja keretében, egy 25 tagú nemzetközi konzorcium tagjaként.

A Córdobai Egyetem által koordinált pályázat címe: „Terménydiverzifikációs rendszerek az élelmiszer-, takarmány-, iparinövény-termesztés és ökoszisztéma-szolgáltatások előmozdítására – a gazdasági előnyöktől az értéklánc szervezésig” (rövidítése: Diverfarming). A projekt a mezőgazdaság erőforrásainak optimális, fenntartható használatát szolgálja.

A Földrajzi Intézeten belül a projektet dr. Lóczy Dénes és dr. Dezső József irányítja, a szakmai megvalósításban közreműködik karunk Kémiai és Biológiai Intézete, valamint a Közgazdaságtudományi Kar Kvantitatív Menedzsment Intézete. A geográfusok által vezetett konzorciumi tag elsősorban azzal járul hozzá az ötéves projekt sikeréhez, hogy tanulmányozzák a talajhasználattal kapcsolatos ökoszisztéma szolgáltatások (az erózió, szennyeződés és szerkezetromlás megelőzése, a biodiverzitás és a szénmegkötés fokozása stb.) szintjének emelési lehetőségeit. A projektben magyar vállalkozói partner az AKA Kft., a villányi Gere Pincészet és a Nedel-Market Kft. Jakabszállás.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben