Hatalmas érdeklődés, látványos bemutatók - Kutatók Éjszaka 2018

2018. október 1., 12:26

Ismét nagy sikerű rendezvényt szervezett karunk szeptember utolsó péntekén, a Kutatók Éjszakáján. A TTK épületeiben 17 helyszínen 50 féle programból válogathattak az érdeklődök, akiknek nagyobb része a 10-18 éves korosztályból került ki.

Megközelítőleg 20 pécsi és vidéki gimnáziumból és általános iskolából érkezett csoport tanári vezetéssel, sokan családdal, baráti társasággal jöttek el. A TTK által szervezett programjainkon összesen több mint 2500 látogató volt.

A Kutatók Éjszakája évről-évre bebizonyítja, hogy az emberek igenis érdeklődnek a tudományok iránt, és a diákként talán nem annyira kedvelt tudományterületek is felkeltik az érdeklődést és vonzó programot jelentenek. Reményeink szerint mindenki pozitív élményekkel gazdagodva távozott, a programsorozattal sikerült a tudományos pálya felé fordítani a fiatalok érdeklődését és egyben újabb híveket is szereztünk a természet-, informatika- és sporttudományoknak!

Ezúton is köszönjük valamennyi résztvevő, segítő kolléga munkáját! Az előadást, bemutatót tartó oktatók, kutatók, hallgatók aktivitása és a TTK HÖK közreműködése elengedhetetlen volt a sikeres lebonyolításhoz.


Beszámoló a 2018-as Kutatók Éjszakájáról:

A megszokottnál korábban, már délután 3 órakor indult a program és hamar benépesedett az épület. Egy EFOP pályázatnak köszönhetően a régió más városaiból szervezetten utazhattak Pécsre közép- és általános iskolás diákok, akiknek külön előadásokat és bemutatókat szervezett a Kar a kora délutáni időszakra. A nyilvános programjaink 5 órától indultak, és bizony sietni kellett, hogy a kémia vagy a fizika előadóban jusson hely mindenkinek! Szép számmal érkeztek iskolás csoportok Pécsről, illetve a környező településekről is, a folyosók megteltek az élményeiket mesélő, új helyszínekre igyekvő látogatókkal, a legfiatalabbaktól a nagyszülőkig. A program végéig nyitva tartó laborokban alig tudtak pihenni a kollégák, folyamatos volt az érdeklődés, kicsik és nagyok váltották egymást a mikroszkópok és más kutatóeszközök fölött. Nagy volt a forgalom az aulában, ahol a Sporttudományi és Testnevelési Intézet több programja mellett robotprogramozó és digitális terepasztal bemutatóra is sor került. Az aula galériáján a szellemi kihívások kedvelői ismerkedhettek meg díjnyertes társasjátékokkal. A fizika előadóteremben a hatalmas érdeklődés miatt meg kellett ismételni az elektromosságról szóló bemutatót. A C épület előadóiban telt ház volt egész este, sok látogatót vonzottak a földrajz, kémia, biológia, informatika és matematika témájú előadások.

Az UNIV TV beszámolója az eseményről:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben