Gratulálunk a három „tesis” dzsúdósnak az olimpiai szerepléséhez!

2016. augusztus 25., 15:57

A Természettudományi Kar Sporttudományi és Testnevelési Intézetének két volt, és egy jelenlegi hallgatójának szurkolhattunk a XXI. nyári olimpián Rióban, judo sportágban.

Bor Barna testnevelő tanárként végzett Intézetünkben, Csoknyai László pedig a testnevelő-edző szak hallgatója volt, Cirjenics Miklós jelenleg is sportszervező szakos hallgatónk.


Bor Barna - Forrás: judo.hu
Bor Barna (+100kg) egy győzelemmel és egy vereséggel a legjobb tizenhat között búcsúzott. Cirjenics Miklós 100kg-ban képviselte hazánkat, s a német Frey ellen kezdett. Cirjenics Miklós remekül harcolt, aranypontos hosszabbításra kényszerítette a németek vb-ezüstérmesét, ott azonban ipponnal veszített, így számára véget ért az olimpia. A 81 kilogrammos Csoknyai László ellenfeléül az aktuális világbajnokot sorsolták, így Nagasze Takanorival csapott össze. A japánok világbajnoka egy apró megingást kihasználva, egy minimális értékű dobással megszerezte a vezetést, és ezt már nem adta ki a kezéből.

Az olimpián 5. helyezett Ungvári Miklósnak és 7. helyezett Csernoviczki Évának dr. Katics László egyetemi docens, intézetünk oktatója az erőnléti edzője.

Gratulálunk az olimpiai szerepléshez és további sikereket kívánunk!

Cirjenics Miklós - Forrás: Juliann FinneyCsoknyai László - Forrás: judo.hu

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben