Földmegfigyelési szakemberek nemzetközi találkozója

2017. május 31., 12:23

Rangos, nemzetközi földmegfigyelési rendezvénysorozatnak ad otthont június 16-23. között a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara.

A prágai Károly Egyetem, a NASA, az Európai Űrügynökség és a Földrajzi Intézet közreműködésével több mint 25 országból megközelítőleg 100 szakember vitatja meg, hogy a műholdak segítségével milyen információkat gyűjthetünk Földünk környezeti állapotáról.

A rendezvénysorozat kiemelkedő fontosságú eseménye lesz a Landsat program tudományos igazgatójának előadása. Ennek keretében a résztvevők első kézből értesülhetnek a NASA Lansdsat programjának jövőbeli terveiről.

A Google üzletág vezetője ismerteti az általuk kifejlesztett legújabb földmegfigyelési alkalmazásokat, valamint angol szakemberek adnak átfogó képet az Európai Űrügynökség űrfelvételeinek gyakorlati alkalmazásáról. A fentieken túl francia, svájci, osztrák kutatóintézetek, cégek ismertetik az élelmiszerbiztonság, az illegális fakitermelés, a környezeti katasztrófák űrből történő megfigyeléseinek lehetőségeit.

További információk:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben