Fejlesztő tematikájú, szabadon választható kurzusok

2015. február 10., 15:06

A Természettudományi Kar a 2014/15-ös tanév tavaszi félévétől kezdődően programot hirdet azon, mindenkori 2. és – a következő tanévtől – 4. szemeszterre bejelentkezett alapszakos és osztatlan tanárszakos hallgatók részére, akik a képzés lezárt 1. szemeszterében nem teljesítették a tanterv szerinti tantárgyakat, vagy azok csak kis részét teljesítették.

Az érintett hallgatói kör lemorzsolódásának csökkentése és tanulmányaik sikeresebb folytatása érdekében célzott, kifejezetten a nagyobb felkészültséget, tudást vagy készséget megkövetelő tantárgyak teljesítése érdekében fejlesztő, szabadon választható kurzusokat hirdetünk. Ezen kurzusok felvételét erősen ajánljuk azon hallgatóknak, akik a képzés 1. szemeszterében 12 kreditnél kevesebbet teljesítettek. Továbbá nyitott a felvétel lehetősége azon hallgatóknak is, akik az 1. szemeszterben 12-20 kredit között teljesítettek. Természetesen a fennmaradó helyek erejéig más hallgatók is felvehetik a kurzusokat.

A fejlesztő, szabadon választható kurzusok oktatásával a kar vezetése abban bízik, hogy segítséget tudunk adni azon hallgatóknak, akik az első akadályokat nem vagy részben teljesítették, hogy a tantervben előírt kötelezettségeiket a következő tárgyfelvétel alkalmával már sikeresen abszolválják.

A programban meghirdetett kurzusokra, kurzusfelvételre, teljesítésre ugyanúgy vonatkoznak a Tanulmányi és vizsgaszabályzat előírásai, mint bármely más kurzus esetében. A kurzusok teljesítése beleszámít a súlyozott tanulmányi átlagba, korrigált kreditindexbe. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a szabadon választható kurzus teljesítése nem vált ki egy másik, kötelező kurzust.

A programban meghirdetett kurzusok listája

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben