Erasmus mentorprogram

2014. augusztus 13., 12:17

Szeretnél segíteni egy külföldi diáktársadnak eligazodni Pécsen? Szórakozva tanulnál nyelvet? Jelentkezz Erasmus mentornak!

Az Erasmus mentorprogram (EMP) nagyszerű lehetőséget kínál a PTE hallgatóinak, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljenek a Pécs városába érkező külföldi hallgatókkal, gyakorolják az idegen nyelveket (angol, német, orosz, francia, spanyol, lengyel, finn, litván, török stb.), megismerjenek olyan hasonló korú fiatalokat, akik kíváncsiak a magyar kultúrára, emberekre, a magyar nyelvre és szívesen kötnének barátságot magyar diáktársaikkal.

Az EMP lényege: Minden külföldi hallgatót magyar mentorok segítenek a kezdeti beilleszkedésben (a párok/csoportok a hasonló tanulmányi szakterület szerint kerülnek kiválasztásra). A mentorok olyan magyar önkéntes hallgatók, akik pénzbeli juttatás nélkül is szívesen áldoznak egy kicsit szabadidejükből, hogy bemutassák a külföldi hallgatónak a várost és az egyetemet. Az Erasmus hallgatók többsége nem beszél magyarul, így hatalmas segítséget tudnál nyújtani a kezdeti időszakban!

Elvárt tevékenységek:

  • kapcsolatfelvétel már a szemeszter kezdete előtt;
  • Pécs és a Pécsi Tudományegyetem bemutatása;
  • órafelvételnél való segítség - (ETR);
  • gyakorlati tanácsok (hol érdemes vásárolni, szórakozni, hova érdemes utazni, bérlet stb.);
  • Erasmus programokon való részvétel (nem kötelező).

Ha érdeklődsz a program iránt, kérlek, töltsd ki a mellékelt jelentkezési lapot és írj az általad preferált idegen nyelven egy motivációs levelet, miért is szeretnél mentor lenni (elég fél oldal). A jelentkezést e-mailben küldd le a kari Erasmus koordinátornak: Bánáti Áron, banati.aron.

További információ a jelentkezés lezárta után e-mailben kerül meghirdetésre.

Jelentkezési határidő: 2014. augusztus 17.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben