Elismerések a PAB 50 éves jubileumán

2019. április 23., 16:02

A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottsága (MTA PAB) létrejöttének 50. évfordulója alkalmából ünnepi konferenciát tartottak az MTA pécsi székházában április elején. Az eseményen, ahol mintegy száz akadémikus és tudományos szakember, városi és egyházi elöljáró jelent meg, karunk jelenlegi és volt munkatársai is elismerésben részesültek.

Az ünnepségen átadták a PAB ezüst plakettjét, melyet Kollár László Széchenyi-díjas professzor, a TTK Kémiai Intézet egyetemi tanára kapott, több évtizedes, nemzetközi szintű kutatásainak és a PAB-ban betöltött szerepének elismeréséül. A PAB Média-díjait Mánfai György fotóművész, a PAB eseményeinek képi krónikása, a TTK Földrajzi és Földtudományi Intézetének nyugalmazott munkatársa és Kosaras Attila, az Universitas Televízió főszerkesztője - szintén volt TTK-s kolléga - vehették át.

Az elismerésekhez ezúton is gratulálunk!

Az ünnepi konferencián a PAB szakbizottságainak tudományos előadásain két TTK-s oktatói is szerepelt. A matematikai és informatikai tudományok területén Jenei Sándor professzor, a biológiai tudományok területén pedig Jakab Ferenc egyetemi docens előadása hangzott el.

Az UNIV TV filmje (Kollár professzor 0.40-nél):

Az UNIV PÉCS beszámolója az eseményről

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben