Elhunyt Dr. Fehér János

2014. január 30., 12:29

Mély megrendüléssel és fájdalommal értesültünk arról, hogy életének 77. évében elhunyt volt kollégánk, Dr. Fehér János nyugalmazott egyetemi docens.

Dr. Fehér JánosFehér János 1938. január 6-án született Dunaszekcsőn. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte, 1961-ban szerzett matematika-fizika szakos középiskolai tanári diplomát. 1961-1963 között a pécsi Széchenyi István Gimnáziumban tanított, majd 1963-tól 2005-ig, több mint negyven éven keresztül a Pécsi Tudományegyetemen, illetve annak jogelődjében a Pécsi Tanárképző Főiskolán oktatott. 1992-1994 között a Matematika Tanszék tanszékvezetője volt. Egyetemi doktori fokozatot és kandidátusi fokozatot szerzett (ELTE, 1981 és 1986).

Fehér János tanár úr oktatói munkája során generációk nőttek fel a keze alatt a Matematika Tanszéken. Mind kollégái, mind a hallgatók által tisztelt tanáregyéniség volt, aki kiemelkedő szakmai tudással és alázattal, valamint példás emberi becsülettel és tisztességgel végezte évtizedeket átívelő oktatói és kutatói munkáját a pécsi egyetemen. Igaz mintát és példaképet jelentett a felnövekvő tanárgenerációk számára.

Lelkes tanári munkáját, szakmai tudását, segítőkészségét, nyitottságát és vidámságát szívünkben fogjuk őrizni. Nyugodjék békében!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben