Egyre előkelőbb helyen a PTE!

2015. október 2., 11:40

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni székhelyű Times Higher Education. A világ legjobb nyolcszáz egyetemét rangsoroló listára a Pécsi Tudományegyetem is felkerült az eredményei alapján, méghozzá második legjobb magyar vidéki egyetemként.

A Times Higher Education rangsorában szerepel az 501-600. hely között a Semmelweis Egyetem, míg a 601-800. hely közé rangsorolták a Budapesti Műszaki Egyetemet, a Debreceni Egyetemet, az Eötvös Loránd Tudományegyetemet, a Pécsi Tudományegyetemet és a Szegedi Tudományegyetemet, ebben a sorrendben.

A világrangsor öt fő terület mutatói alapján méri az intézményeket: oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció. Ez az eredmény tehát egy igen komplex mérőszám, és a pécsi egyetem előrelépésében minden bizonnyal szerepe van a tudományos teljesítmények utóbbi években mutatott erősödésének is. Ráadásul az intézmény egyre népszerűbb a külföldi hallgatók körében, akik száma már meghaladja a kétezer-ötszázat. Feltehetően ez a pozitív mutató is hozzájárult ehhez az előkelő helyezéshez.

Zeller Gyula, a Pécsi Tudományegyetem stratégiai és kapcsolati rektorhelyettese az eredmény alapján hangsúlyozta: „Évek óta komoly stratégiai célkitűzés a pécsi egyetemen, hogy az országhatáron túli tanulni vágyókat is megtaláljuk a beiskolázási kampányunk során. A jelek szerint ugyanis jelentős érdeklődés mutatkozik szerte a világból a Pécsi Tudományegyetem iránt. Persze ezt az érdeklődést csak akkor lehet fenntartani, ha az ideérkező hallgatók is jó hírünket viszik haza az országukba. Éppen ezért a továbbiakban is szeretnénk fejleszteni az idegen nyelvű képzéseinket, és növelni az egyetemistáink komfortérzetét” – mondta a rektorhelyettes.

A teljes rangsor itt érhető el.
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben