Dr. Hegyi Sándor Technikai Nevelésért emlékplakettet kapott

2015. október 19., 11:14

A Technikatanárok Országos Egyesületének 25. évi Jubileumi XX. Országos Konferenciáján és Ünnepi Közgyűlésén a tanáregyesület szakmai közössége Technikai Nevelésért emlékplakettet adományozott Dr. Hegyi Sándor tanár úrnak, Karunk nyugalmazott tanszékvezető egyetemi docensének.

Dr. Hegyi SándorDr. Hegyi Sándor nyugalmazott tanszékvezető egyetemi docens a Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát 1975-ben. 3 év közoktatásban eltöltött idő után 1978-tól egészen nyugdíjba vonulásáig dolgozott a PTE Természettudományi Karán, ill. annak jogelőd intézményeiben, 37 évet töltve oktatóként a felsőoktatásban.

Oktatóként a technika szakos tanárképzésben működött közre, fő kutatási területe a technológia szakmódszertan volt. Rendkívül fontosnak tartotta a jövő generációjának felkészítését a technológiai korszak-váltásra, főszerepet kapott az űrtan, a robottan és a számítógéppel támogatott technológiák oktatása. Nevéhez fűződik a Hunveyor-Husar-2 egyetemi gyakorló űrszonda modellrendszer fejlesztése és építése.

Hegyi Sándor jelenleg is aktívan részt vesz évfolyam találkozók szervezésében és lebonyolításában, ezzel is hozzájárulva a PTE TTK Alumni tagságának bővítéséhez.

Kitüntetéséhez ezúton is gratulálunk!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben