Berta Dániel nyerte meg a férfi párbajtőr válogatót

2017. január 17., 15:26

Párbajtőr válogatóversenyeket rendeztek január 7-8-án Tatabányán. A vasárnapi viadalt a férfiaknál Berta Dániel, karunk testnevelő-edző BSc szakos hallgatója, a PTE PEAC versenyzője nyerte.


Fotó: Magyar Vivó Szövetség
A viadalon a magyarok mellett szép számmal indultak külföldi sportolók is, mivel az esemény egyben része volt az U23-as európai körversenynek. A megmérettetésen tizenkét nemzet 101 indulója között sikerült Berta Dánielnek kivívnia az elsőséget.

Berta Dániel a versenyről: „Mindkét nap selejtezőit hibátlanul zártam. Szombaton táblán második lehettem a jó tusarány miatt. Éreztem, hogy jól megy a vívás. A táblán az első mérkőzésem során román ellenfelemet szoros küzdelemben, de 15/12-re legyőztem. A következő asszót egy öttusázó ellen vívtam, de sajnos elszakadt bennem valami. 3/1-es vezetésnél elment a koncentrációm, amit nem tudtam visszahozni. Sajnálom, mert jó ágam volt, ráadásul őt eddig mindig vertem, most kikaptam.

Konzultáltam pszichológusommal, edzőimmel, megbeszéltük a napot, hogy mit változtassak, így már a velük egyeztetett taktikával álltam pástra. … Nagyon elégedetett vagyok, hogy három mérkőzést is hosszabbításban nyertem. A döntőt az olasz Russo-val vívtam. Tamástól megkaptam az instrukció, mivel egy másik tanítványa a döntőért kapott ki tőle. Így már volt elképzelés és taktika az asszóra – ez sokat segített.

Hiányzott már a győzelem, régen nyertem versenyt.

Köszönöm a felkészítést edzőimnek Dancsházy-Nagy Tamásnak és Bokrétás Csabának, pszichológusomnak Pálvölgyi Ágnesnek, és Fegyverneky Zsolt táplálkozási szaktanácsadónak. Sokat segítettek mindannyian az elmúl időszakban. Köszönöm az Pécsi Tudományegyetem, Pécs városvezetése és természetesen családom támogatását!”


Fotó: Pécsi Napilap

Hallgatónknak ezúton is gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

Forrás: Magyar Vivó Szövetség, Pécsi Napilap

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben