Befejeződött a HunGeoContest idei versenye

2018. április 9., 14:24

Karunk immár kilencedik alkalommal adott otthont a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet, valamint a Modern Geográfus Alapítvány által szervezett angol nyelvű földrajzi versenynek, a HunGeoContest-nek.

Tavaly novemberben mintegy 80 középiskolás vágott neki a versenynek, most, egy online és egy írásbeli forduló után a legjobb tízre várt a feladat, hogy eldöntsék, ki az idei év bajnoka, és kik képviselhetik Magyarországot az iGeo földrajzi olimpiáján.

Április 6-án pénteken terepi feladatokban, másnap pedig egy multimédiás teszt megoldásában, illetve szóbeli képességeik bizonyításában versengtek a diákok.

Az évről évre egyre több indulót vonzó verseny színvonala idén is kiemelkedő volt: a diákok mind nyelvismeretben, mind pedig szakmai kompetenciákban felnőttek a feladatokhoz. Végül, igen szoros versenyben eldőlt, hogy az alábbi négy fiatal képviselheti hazánkat a 15. Nemzetközi Földrajzi Olimpián:

  • 1. helyezett: Kaszap Kinga, a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium tanulója, felkészítését Hencz Mátyás és Vereb Viktor segítették.
  • 2. helyezett: Mészárik Márk, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanulója, felkészítő tanára Sebőné Bagdi Ágnes.
  • 3. helyezett: Bodansky Benjámin, az V. Kerületi Eötvös József Gimnázium tanulója, felkészítő tanára Szeiman József.
  • 4. helyezett: Mészáros Márton, a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium tanulója, felkészítő tanára Szabó Ildikó.

A győztesekre komoly munka vár, hiszen a következő hetekben folyamatosan kapják majd a felkészítésüket segítő feladatokat, majd egyhetes intenzív tréningen vesznek részt Pécsett az intézet oktatóinak szervezésében. Mindezt azért, hogy eséllyel vehessék fel a versenyt július 31. augusztus 6. között a kanadai Quebec-ben várhatóan mintegy 40 ország 160 versenyzőjével, ahová dr. Trócsányi András egyetemi docens, versenyigazgató vezetésével utazik majd a csapat.

A magyar csapat kiutazását és versenyzését az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, mint közreműködő szervezet a Nemzeti Tehetség Program keretei NTP-NTMV-17-B-0009 számon támogatja. A verseny következő, 10. kiírása 2018. szeptemberében lesz aktuális, további információkat a www.hungeocontest.org honlapon teszünk közzé.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben