A 20 éves Természettudományi Kar ünnepélyes tanévnyitója

2012. szeptember 27., 11:29

2012. szeptember 7-én került sor a 20 éves TTK ünnepélyes tanévnyitójára a Szentágothai János Kutatóközpont 300 fős előadójában.

20 éves a TTKAz ünnepséget dr. Geresdi István dékán és dr. Bódis József rektor ünnepi köszöntői nyitották meg. Dr. Borhidi Attila professzor emeritus, a kar első dékánja az alapítás korát idézte meg, majd dr. Pellioniszné dr. Paróczai Margit a Richter Gedeon Nyrt. HR igazgatója szólt az egyetemi kutatások jelentőségéről és azok támogatási lehetőségeiről. A kar megalapítását és az elmúlt 20 év néhány eseményét örökítette meg az UNIV TV által összeállított kisfilm, amelyet először tekinthetett meg a nagyközönség. A rendezvényen számos díj is átadásra került.

A kar a következő díjakat adományozta:

  • „A Pécsi TTK-ért” díjat dr. Gábriel Róbert egyetemi tanár rector emeritus, illetve Ötvös Károly a Mecsekérc Zrt. Környezetvédelmi igazgatója kapta.
  • „TTK Arany Katedra” díjban részesült dr. Prisztóka Gyöngyvér egyetemi docens (Testnevelési és Sporttudományi Intézet).
  • „Az év TTK-s hallgatója 2011” díját Szabó Bence Farkas Biológia BSc hallgató, míg „Az év TTK-s hallgatója 2012” elismerést Csoknyai László Testnevelő-edző BSc hallgató kapta meg.
  • „A Természettudományi Kar Támogatója 2012” díjat a Richter Gedeon Nyrt. kapta, a karon folyó tudományos kutatások kiemelkedő támogatójaként.

A rendezvény alkalmat adott a kar alapításának 20. évfordulójára kiadott jubileumi kötet bemutatására is. A ünnepség zárásaként a résztvevőknek lehetősége nyílt az állófogadáson a közös múltidézésre.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben