A Természettudományi Kar pótfelvételi eljárást hirdet. A jelentkezési határidő 2018. augusztus 6. (hétfő)... »

Hagyományosnak mondható immár, hogy a nemzetközi földrajzi versenyekre utazó magyar nemzeti csapat felkészítése a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézetének munkatársai irányításával zajlik. Idén 10. alkalommal utazott ki négy magyar fiatal az iGeo nemzetközi földrajzi olimpiájára, ezúttal a kanadai Québec-be, és első alkalommal egy ezüst- és egy bronz mellett aranyérmet is szerzett... »

Kihirdették a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) hazai kutatást, fejlesztést és innovációt ösztönző pályázatainak nyerteseit. A Pécsi Tudományegyetemről beadott pályázatok közül 17 kapott támogatást, ebből nyolcat Karunk kutatói nyertek el. A meghirdetett öt témakörből négyben található sikeres TTK pályázat, valamennyi érintett kollégának ezúton is gratulálunk!.. »

A Zöld Egyetem program keretében egy "okospad" került telepítésre a főbejárat mellett a díszudvarban, melyet csütörtöktől már használatba is vehettek az egyetemi polgárok... »

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 76. évében elhunyt Dr. Berkes József, a TTK Fizikai Intézetének volt oktatója... »

A PTE Természettudományi Kar diplomaátadó ünnepségére július 14-én került sor. A rendezvényen ünnepélyes keretek között megtörtént a 2018. évi kari kitüntetéseket átadása is... »

2018. június 28-án tartotta a Pécsi Tudományegyetem Tanévzáró Ünnepi Szenátusi Ülését a Dr. Halasy-Nagy József Aulában. Az eseményen a kitüntetések mellett átadásra kerültek címzetes egyetemi tanári, docensi és egyetemi tanári címek, majd a habilitáltak, végül a doktori fokozatot szerzők vehették át okleveleiket... »

A Pécsi Tudományegyetem Rektora a Természettudományi Kar Kari Tanácsának határozata alapján 2018. július 1. napjától a Biológiai Intézet intézetigazgatói teendőinek ellátásával Dr. Molnár László egyetemi docenst, a Biológiai Intézet jelenlegi vezetőjét bízta meg... »

Június 21-22 között hat intézmény részvételével rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem Fizikai Intézete az „International Workshop on Terahertz-Driven Accelerators” című rendezvényét, melyen a terahertzes impulzusokkal történő részecskegyorsítás úttörői osztották meg egymással tapasztalataikat... »

A TTK Biológiai Intézet Hidrobiológiai Tanszékének szervezésében került sor június 12. és 14. között a DNAqua-Net nemzetközi projekt szakembereinek találkozójára... »

Dr. Horváth Attila, a Kémiai Intézet egyetemi docense, a PTE TTK általános és tudományos dékánhelyettese, 2018. június 5-én 100%-os eredménnyel megvédte az MTA doktora címre benyújtott „Kén- és halogéntartalmú oxoanionok összetett redoxireakcióinak kinetikája és mechanizmusa” című értekezését... »

Somogyi Balázs, a Biológiai és Sportbiológiai Doktori Iskola PhD hallgatója eddigi munkájának elismeréséért Tehetségköveti megbízást kapott a PTE rektorától... »

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) Természettudományi Bizottsága dr. Gábriel Róbert professzort, a PTE TTK dékánját választotta meg elnökének... »

Hírarchívum... »

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben