A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke, Pálinkás József, felkérte dr. Kollár László akadémikust, a Kémiai Intézet egyetemi tanárát az Élettelen Természettudományok Kollégiuma elnöki tisztének betöltésére... »

Dr. Szabó Géza, karunk Földrajzi és Földtudományi Intézetének tanszékvezető egyetemi docense kapta meg Az év idegenforgalmi oktatója 2017 díjat... »

Nyílt Nap 2018

Jan. 25.

Az utóbbi évek legsikeresebb nyílt napját rendeztük meg január 23-án. A Szentágothai Kutatóközpont előcsarnoka már 10 óra után megtelt diákokkal, akiket idén először intézeti standoknál is vártak a HÖK képviselői... »

Megrendüléssel tudatjuk, hogy Prof. Dr. Janszky József, az MTA rendes tagja, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának emeritus professzora 2018. január 16. napján életének 75. évében elhunyt... »

A Sporttudományi és Testnevelési Intézet képviseletében Nyisztorné Mayer Petra tanársegéd és Bodó Dávid PhD hallgató (Biológiai a Sportbiológiai Doktori Iskola) tartott sikeres előadást a Nemzetközi Öttusa Szövetség edzőképző kurzusán... »

Dr. Hebling Jánosnak, a PTE TTK egyetemi tanárának a „Generation of high-power terahertz pulses by tilted-pulse-front excitation and their application possibilities” (Nagy energiájú terahertzes impulzusok döntött impulzusfrontú gerjesztése és felhasználási lehetőségei) című közleménye az elmúlt évtized 15 legtöbbet idézett cikke lett az Amerikai Optikai Társaság (OSA) JOSA B című optikai folyóiratában... »

Megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Sey Ottó, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának volt professzora 2017. december 25. napján, életének 81. évében elhunyt... »

2018. január 1-jétől Dr. Almási Gábor a Fizikai Intézet új igazgatója, valamint megváltozik a Földrajzi Intézet elnevezése... »

Karunk négy oktatója kapott docensi kinevezést 2018. január 1-jétől... »

Hírarchívum... »