SzakirányválasztásSpecializáció választás - 2014/2015. tavaszi félév

Általános információk a BSc képzésben résztvevők részére a specializáció választással kapcsolatban

A BSc képzések tanterveit úgy határoztuk meg, hogy - szaktól függően - a képzés 3. vagy 4. félévétől a hallgatók érdeklődésüknek megfelelően több specializáció közül választhatnak. A specializáció választásra most, a 2. félév vizsgaidőszakában kerül sor biológia, fizika, programtervező informatikus és testnevelő-edző szakokon. A specializációk egységesen 60 kreditet foglalnak magukba. A specializáció választás kötelező.

A Kari Tanács Által elfogadott "Általános szakirány választási szabályok" itt megtekinthetők.

A specializáció választási időszak 2015. június 12-én 08.00 órától - június 26-án 23.59-ig tart!

A specializáció választás menete:

1. A hallgató az ETR webes felületén az KÉPZÉS menü SZAKOSODÁS menüben választhat specializációt a fenti időszakban, ahol 3 specializációt jelölhet meg 1., 2. és 3. helyen (célszerű 1. helyen azt a specializációt megjelölni, amelyiket a legjobban szeretné a hallgató).
Választható specializációk:
BIOLÓGIA szakon: kísérletes biológia specializáció, szupraindividuális biológia specializáció, "specializáció nélküli specializáció". Ez utóbbi esetben a hallgató a 60 kreditet a kísérletes és szupraindividuális biológia specializációk kötelező tantárgyaiból, továbbá a kötelezően választható előadásokból szerezheti meg.
FIZIKA szakon: fizikus specializáció, informatikus fizikus specializáicó
PROGRAMTERVEZŐ INFORMATIKUS szakon: akadémia specializáció, alkalmazói specializáció, térinformatika specializáció
TESTNEVELŐ-EDZŐ szakon: testnevelői ismeretek specializáció, edzői specializáció. Kérjük az "edzői specializációt" választó hallgatókat, hogy e-mailben a maricsa@gamma.ttk.pte.hu címre jelezzék a választott sportágat!
A választott specializáción módosítani később a Tanulmányi Bizottság engedélyével lehet!

2. 2015. júliusban összesítjük a jelentkezéseket, és a szabályzat alapján, a korrigált kreditindex szerint sorba állítjuk a hallgatókat. Amennyiben egy adott specializációt több hallgató szeretne felvenni, mint a specializáció maximális létszáma, akkor a korr. kreditindex szerint soroljuk be a hallgatókat. A "kieső" hallgató a 2. vagy 3. helyen megjelölt specializációba kerülhet be.

3. A döntéseket várhatóan 2015. július végén hozzuk meg, akkor a kari honlap hallgatók, aktuális oldalán hozzuk nyilvánosságra az eredményeket.

4. A szakkal, specializációval kapcsolatos szakmai kérdés esetén kérem forduljon a tanszék, intézet oktatóihoz, egyéb probléma esetén forduljon tanulmányi előadójához.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben